Cele mai bune 4 vitamine pentru a vă stimula sistemul imunitar

Pentru a întări mecanismele de protecție ale corpului, trebuie să acordați atenție folosirii zilnice al acestor patru vitamine. Dacă dieta dvs. nu este bogată în vitamine, este posibil să
4 vitamine pentru stimularea sistemul imunitar

Deși cea mai bună modalitate de a obține vitamine este printr-o dietă sănătoasă, uneori organismul are nevoie de puțin ajutor! Iată 4 vitamine pe care ar trebui să le luați!

Dacă aveți gripă sau alte probleme de sănătate cauzate de viruși, corpul dvs. ar putea avea nevoie de vitamine pentru a stimula sistemul imunitar. Deși cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți aportul de vitamine este prin menținerea unei diete sănătoase și echilibrate, uneori organismul are nevoie de stimulare suplimentară.

Pe de altă parte, valorile recomandate zilnic nu sunt întotdeauna realizabile zilnic sau nu corespund bugetului. Vitaminele pot fi furnizate organismului în diverse moduri, astfel încât să fie mai ușor să atingeți valorile cerute.

Pentru a întări mecanismele de protecție ale corpului, trebuie să acordați atenție folosirii zilnice al acestor patru vitamine. Dacă dieta dvs. nu este bogată în vitamine, este posibil să trebuiască să luați vitamine suplimentare. Acestea sunt relativ ieftine și vă pot economisi o mulțime de cheltuieli medicale pe o perioadă lungă de timp! Continuați să citiți pentru a afla ce vitamine ar trebui să luați pentru a vă întări sistemul imunitar.

Cele mai bune 4 vitamine pentru a vă stimula sistemul imunitar

Aici puteți afla despre 4 vitamine care vă stimulează sistemul imunitar. Nu numai că trebuie să le luați atunci când sunteți bolnav, dar și înainte de a vă îmbolnăvi. În acest fel, sistemele de apărare al organismului vor fi întărite și se vor evita posibile boli contagioase.

Pentru a întări sistemul imunitar: vitamina A

Această vitamină este esențială pentru stimularea sistemului imunitar. Se poate găsi în legume precum morcovii, spanacul, broccoli și varza. Se găsește și în produsele lactate precum laptele sau untul și chiar în fructe precum pepene galben, caise și mango.

Care este rolul vitaminei A? Este implicată în formarea globulelor albe din sânge și ajută organismul să combată infecțiile. Acest lucru este esențial atunci când există un virus în organism. Celulele albe din sânge vor lupta împotriva virusului și îl vor elimina rapid în caz de infecție. Dacă nu aveți globule albe, șansa de infecție va crește.

Vitamina B

Vitamina B stimulează sistemul imunitar. Alimentele precum avocado sunt bogate în vitamina B, în timp ce alte alimente precum produsele lactate, iaurtul și laptele îl conțin și ele. Pentru a adăuga puțină varietate, consumați legume precum sparanghel, precum și carne și pește pentru a obține suficientă vitamină B în dietă.

Această vitamină este cheia funcției generale a corpului, deoarece reglează absorbția tuturor celorlalte ingrediente. De exemplu, atunci când B12 sau B9 sunt scăzute, există de obicei o scădere a numărului de anticorpi. În plus, organismul va fi expus la un număr mare de infecții și posibilitatea redresării rapide a infecțiilor este redusă.

Vitamina C

Probabil, vitamina C este cea pe care o cunoașteți cel mai mult, deoarece supermarketurile reclamă sucul de portocale ca sursă de vitamina C.

Este larg răspândit faptul că vitamina C se găsește în citrice, cum ar fi portocalele și lămâile, precum și în alte fructe, cum ar fi mure, guava, kiwi și căpșuni. Cu toate acestea, vitamina C se găsește, de asemenea, (și în cantități surprinzătoare) în legume, cum ar fi patrunjelul și piperul roșu. Încercați să consumați diferite alimente, care furnizează organismului vitamina C!

Care este rolul vitaminei C? Consumul acestei vitamine crește producția de interferon, o proteină care ajută la protejarea celulelor de orice infecție virală. Multe studii științifice dovedesc importanța de a lua vitamina C și este încă considerată una dintre cele mai bune vitamine pentru un sistem imunitar puternic.

Vitamina E

Ultima noastră vitamină pentru stimularea sistemului imunitar se găsește în nuci, migdale și alune. De asemenea, se găsește în semințele de floarea soarelui, spanac și broccoli. Cele mai bune uleiuri de gătit și salată sunt uleiul de floarea soarelui, uleiul de germeni de grâu și uleiul de soia.

Vitamina E ajută sistemul imunitar, deoarece are proprietăți antioxidante. Combate radicalii liberi și ajută celulele să se regenereze și să funcționeze fără probleme.

Rolul vitaminelor pentru sănătatea noastră

Avem tendința de a subestima importanța vitaminelor pentru sănătatea noastră. Cel mai mare pericol aici este să mâncați mereu la fel și să uitați de diversitatea din dietă. Acest lucru limitează foarte mult aportul nostru de vitamine și, de asemenea, ne lasă fără apărare împotriva virușilor și infecțiilor.

Pentru a vă proteja de gripă și de alte infecții, este important să aveți un sistem imunitar puternic și stabil. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta înseamnă să urmăm o dietă variată și sănătoasă, bogată în toate alimentele de mai sus. Luati deja vitamine pentru a va stimula sistemul imunitar?

De acum înainte, încercați să includeți alimente care conțin vitaminele A, B, C sau E. în dieta dvs. Veți observa că este mai puțin probabil să vă infectați cu infecții. Cu timpul, veți vedea că nu vă îmbolnăviți atât de des!

Total
6
Distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări asemanatoare