Cum se curăță colonul cu semințe de in

În primul rând, trebuie să știți care este starea colonului inflamat și care este cantitatea de toxine acumulate în organism. Este recomandat să consumați semințe de in frecvent dacă
Cum se curăță colonul cu semințe de in

Pentru a experimenta efectele benefice, vă recomandăm să le mestecați cu coajă

Semințe de in curăță colonul, intestinul gros

În ultimii ani, semințele de in au devenit foarte populare, deoarece au capacitatea de a îmbunătăți semnificativ sănătatea unei persoane datorită acizilor grași omega-3 pe care îi conține. Această sămânță conține 40% fibre dietice, din care 1/3 sunt solubile, iar restul sunt insolubile. Caracteristic fibrelor solubile este faptul că acestea neutralizează toxinele, iar fibrele insolubile sunt responsabile de stimularea procesului de eliminare a deșeurilor din organism. Cu ajutorul seminței de in, puteți curăța colonul și restabili funcția intestinală optimă.

Conținutul lui de fibre, grăsimi polinesaturate și fitochimice, inclusiv ligninele, îl fac un aliat puternic atunci când doriți să vă îmbunătățiți sănătatea colonului. Pe lângă eliminarea toxinelor, curățarea cu semințe de in contribuie la buna funcționare a întregului corp.

Vezi și: Riscurile unui stil de viață sedentar pentru inimă

Beneficiile seminței de in pentru curățarea colonului în mod natural

Beneficiile seminței de in pentru curățarea colonului în mod natural
 • Consumul de semințe de in are un efect ușor laxativ, care îmbunătățește procesul digestiv și facilitează procesul de eliminare a toxinelor din organism.
 • Proprietățile seminței de in stimulează mișcările intestinale, care în multe cazuri întârzie și duc la constipație cronică. Constipația este o problemă de sănătate care poate provoca multe complicații, deoarece pacientul nu are scaun normal și trebuie să depună eforturi extraordinare. Aceasta poate duce la acumularea defavorabilă a unor cantități uriașe de deșeuri în organism și, în consecință, la o serie de efecte negative asupra sănătății. Prin urmare, consumul frecvent de semințe de in poate fi un aliat major în lupta împotriva problemelor stomacale, deoarece acest aliment are un efect laxativ. De asemenea, hidratează materiile fecale și le face mai moi și, prin urmare, mai ușor de eliminat din corp.
 • Consumul de semințe de in are un efect detoxifiant asupra organismului, care combate gazele neplăcute și stimulează eliminarea substanțelor toxice, a deșeurilor acumulate și a excesului de substanțe acide.
 • Deoarece semințele de in conțin multă fibră și are un efect de curățare, sunt un instrument puternic pentru tratarea problemelor digestive. Semința de in reduce efectele gastritei, reduce inflamația hemoroizilor, regenerează microflora intestinală, elimină diverticulele și îmbunătățește circulația intestinului.
 • Proprietățile benefice ale seminței de in sunt de asemenea foarte utile pentru persoanele care suferă de sindrom de colon iritabil. Consumul acestui aliment reduce simptomele caracteristice și previne disconfortul suplimentar.

Cum se curăță colonul în mod natural cu semințe de in

 • Pentru a beneficia de proprietățile seminței de in, este important să știți: se recomandă să cumpărați semințe de in cu o coajă, deoarece sunt mai bogate în fibre, solubile și insolubile. În această formă, semințele sunt mai utile pentru curățarea intestinului gros.
 • Pentru a consuma mai ușor semințe de in și a simți efectele benefice, vă recomandăm să le mestecați cu coajă. Nu este deloc greu. Evitați înghițirea semințelor, deoarece acestea sunt greu de digerat de către stomac.
 • După ce învățați bine cum să mestecați semințele de in, puteți începe să luați câte 2 linguri pe zi, curat sau cu 1/2 pahar de apă sau suc. Puteți folosi semințele de in măcinate (ca făină) pentru a fi mai ușor de mâncat. Lăsați-le să se înmoaie 2 ore în apă, apoi beți.
 • Un alt mod de a consuma semințele de in este să le amesteci în blender cu puțină apă.

Vezi și: Cele mai bune 4 vitamine pentru a vă stimula sistemul imunitar

Când să întrerupeți tratamentul cu semințe de in?

Când să întrerupeți tratamentul cu semințe de in?

Timpul adecvat pentru aplicarea tratamentului cu semințe de in depinde de fiecare persoană în parte. În primul rând, trebuie să știți care este starea colonului inflamat și care este cantitatea de toxine acumulate în organism. Este recomandat să consumați semințe de in frecvent dacă doriți să faceți față unei probleme cum ar fi constipația. Acest lucru va stimula mișcările intestinale de 2-3 ori pe zi. Când vedeți rezultate pozitive, puteți opri consumul de semințe de in. Dacă continuați să o includeți în meniul dvs. zilnic, nu există nicio problemă – așa vă creați un obicei sănătos.

Sfaturi de reținut

 • Nu uitați că acest instrument este complet natural și poate fi cu adevărat eficient – atât timp cât sunteți consecvent și răbdător.
 • Creșteți consumul de alimente bogate în fibre. Vă vom oferi exemple – cereale integrale, fructe, legume. De asemenea, încercați să faceți ajustări la meniul dvs. – eliminați alimentele care dăunează organismului.
 • Obțineți un stil de viață sănătos – dormiți bine, faceți exerciții fizice în mod regulat, mâncați încet, consumați suficient apă în fiecare zi.
Total
21
Distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări asemanatoare