În lumea rapidă în care trăim, poate fi ușor să ne neglijăm sănătatea și starea de bine. Suntem atât de grăbiți în viața noastră de zi cu zi – familie, prieteni, muncă, angajamente sociale – încât nu avem timp să avem grijă de noi. Nu este de mirare că mulți dintre noi sunt obosiți și scufundați. Care sunt acele câteva lucruri simple pe care le putem face pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții?

Băutură băutură băutură…

Auzi milioane de ori și probabil vei auzi încă un milion – bea mai multă apă!

Gândește-te la aceasta: corpul uman este 72% apă. O scădere de 5% a lichidelor creează o pierdere de energie de 25-30%. O scădere cu 15% a lichidelor cauzează moarte!

Nu este chiar un lucru dificil de remediat. Bea doar un pahar de apă la fiecare jumătate de oră – sau 10-12 pahare de apă pe zi – și vei observa un salt imens al nivelului tău de energie.

Mâncare vie – Iubеște viața!

Un fapt puțin cunoscut este faptul că încălzirea alimentelor peste 116 ° F distruge o mare parte din conținutul de nutrienți. Având în vedere că nu mâncăm deja destul de multe legume, aceasta este o problemă destul de substanțială. Nutriționiștii recomandă cinci porții de legume proaspete pe zi. Câți dintre noi luăm seama de acest sfat?

O modalitate excelentă de a obține nutrienții găsiți în legumele proaspete, fără a petrece toată ziua la sobă sau a mânca bețe crude de țelină este să-ți storci legumele. Asigurați-vă că dețineți un storcător bun (unii storcători expun legumele la căldura prin frecare în timpul stoarcerii, ce descompune enzime importante), apucați câteva legume proaspete și beți-le în drumul către o sănătate bună. Durează o puín timp și este convenabil. Puteți să vă luați sucul la serviciu și chiar să le dați și copiilor pentru prânzurile școlare!

Iarba de grâu, în special, este o sursă excelentă de nutriție. Este bogată în clorofilă (uneori descris ca „sânge vegetal”, deoarece seamănă îndeaproape cu moleculele de celule roșii din sânge) și are peste 100 de elemente de care organismul are nevoie. Cerealele proaspete sunt o altă sursă excelentă pentru vitamine și minerale.

Energia acumulată – Energia consumată

Gimnastica ori exercițiul fizic este un alt cuvânt murdar pentru majoritatea dintre noi. Chestia este că, exercițiile fizice nu trebuie să dureze îngrozitor de mult timp sau să-ți plictisească mintea. Există o mulțime de opțiuni.

Cu ani în urmă, sălile de gimnastică ofereau săli de greutate, cursuri de aerobic și poate un tiradro-circuit. Acum puteți adăuga aerobic în apă, yoga, pilates, dansuri, cursuri de plimbări și o serie întreagă de noi opțiuni de antrenament.

Dacă într-adevăr nu aveți timp sau bani pentru sală sau preferați să vă petreceți dimineața / nopțile acasă, atunci încercați o bicicletă sau un mers pe jos. Aș fi pierdut fără bicicleta mea de exercitare – am instalat-o în fața televizorului și mă îndepărtez vesel în timpul emisiunilor mele preferate.

Dacă, la fel ca mine, suferiți de boală sau vătămare sau nivelul dvs. de fitness este destul de scăzut, este posibil să doriți să luați în considerare câteva sfaturi neprețuite pe care le-am primit de la medicul meu:

După ce nu sunteți în stare fizică și, mai ales, dacă nu vă simțiți bine, poate fi o luptă mamut să faceți doar cea mai mică cantitate de exerciții într-o zi. Pericolul este că inactivitatea duce la pierderea suplimentară a energiei, care devine un ciclu de auto-perpetuare până când abia dacă poți coborî de pe canapea.

Un mod excelent de a vă întoarce într-o rutină fizică este să începeți încet. În mod lent, poate părea. În primele două săptămâni, plimbare / plimbare timp de 5 minute pe zi – exact 5 minute, nu mai mult, chiar dacă credeți că puteți continua. Când cele 2 săptămâni au trecut, creșteți la 7 minute, apoi 10 minute, 12 minute … continuați să vă creșteți treptat activitatea până când ajungeți la un nivel cu care vă simțiți confortabil.

Poate suna puțin prost, dar funcționează. De fapt, îți păcălești corpul în a produce mai multă energie. Îți creezi timpul de exercițiu atât de încet încât corpul tău nu își dă seama cu adevărat de ceea ce se întâmplă. Urmați această metodă și, înainte să o cunoașteți, vă veți exercita confortabil în limitele dvs. în fiecare zi.